Fransa'da 1 Mayıs eylemlerine polis saldırısı

Fransa'da kısıtlamalara rağmen 1 Mayıs yürüyüşü için sokağa çıkan halka polis saldırdı. Paris'te 17, Lyon'da 5 kişi gözaltına alındı.

Fransa'da 1 Mayıs eylemlerine polis saldırısı

Fransa’nın farklı kentlerinde binlerce kişi 1 Mayıs kutlamaları için sokaklara çıktı. Paris’te gerçekleştirilen gösterilere ise polis gazla saldırıda bulundu, 17 kişi gözaltına alındı.

Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen 1 Mayıs yürüyüşü için binlerce kişinin sokaklara çıktığı Fransa’da polis halka saldırdı. Çok sayıda sendika temsilcisi, emekli ve öğrencinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında Covid-19 salgınına ilişkin alınan önlemler de protesto edildi. Polisin sert müdahalesinin yaşandığı Paris’teki protestolarda 17 kişi gözaltına alındı.

Lyon kentinde ise 2019’daki Sarı Yelekliler gösterisi ve geçtiğimiz yıl Covid-19 tedbirleri nedeniyle iptal edilen 1 Mayıs yürüyüşü bu yıl gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gösterilerde, ülkenin ekonomik durumunun yanı sıra salgınla bağlantılı güvence sorunları ve işsizlik sigortası reformu protesto edildi.

Protestocular, koronavirüs nedeniyle birçok alanda işçilerin zor durumda olduğu yönünde hükümete uyarıda bulundu. İşsizlik sigortası reformuyla bağlantılı endişelerini de dile getiren sendikalar, ekonomide yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti. Polisin müdahalesi sonucu 5 kişi gözaltına alındı.