Foça'ya kurulmak istenen atık tesisine tepki

"İzmir’in kuzey ormanları olan Foça ormanlarına bir hançer gibi saplanan cüruf alanının kaldırılmasını beklerken böyle yeni tehlikeli girişimle karşı karşıyayız."

Foça'ya kurulmak istenen atık tesisine tepki

İzmir’in Foça’da mera alanına yapılmak istenen Biyokütle Atık İşleme Tesisi için bilirkişi heyeti bölgede incelemeler yaptı. Proje alanında toplanan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsileri projeye karşı açıklama yaptı. Açıklamada, ilçenin turizm ve tarım kenti olduğuna dikkat çekildi.

Belediye olarak projenin uygulama ve nazım imar planlarına dava açtıklarını hatırlatan Foça Belediye Başkan vekili Kenan Gülay, Foça gibi bir turizm merkezine giden ana arter üzerinde hem de tarım ve hayvancılık alanlarının yanına planlanan tesisin büyük zararlar vereceğini biliyoruz” diye konuştu.

BirGün’de yer alan habere göre, aynı alanda daha öncede Biyogaz Enerji Tesisi kurulmak istendiğini, açılan davalarla bunun engellendiğini hatırlatan Foça Çevre ve Kültür Platformu Sözcüsü Bahadır Doğutürk ise şöyle konuştu:

“İzmir’in kuzey ormanları olan Foça ormanlarına bir hançer gibi saplanan cüruf alanının kaldırılmasını beklerken böyle yeni tehlikeli girişimle karşı karşıyayız.”