Filistinli gruplar Suriye'de Esad ile bir araya geldi

Görüşmeye katılan FHKC lideri Ebu Ahmad Fuad "Filistinli örgütlerin mesajını Esad'a ilettim. Esad da Suriye kapılarının, ismi ne olursa olsun, tüm Filistinli örgütlere açık olduğunu iletti." dedi.

Filistinli gruplar Suriye'de Esad ile bir araya geldi

Daha önce Rus Ve İranlı yetkililer ile bir araya gelen Filistinli grupların heyeti  bugün de Suriye Cımhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Esad, görüşmede İsrail varlığının barış veya diyalog dilini anlamadığını, çünkü bu bölgedeki halklarını terörize etmeye ve haklarını ihlal etmeye dayandığını vurguladı. Başkan el Esad, bir kez daha, Suriye’nin Filistin sorunundaki sağlam tutumu ve ana davasını olduğunu yineledi.

Görüşmeye katılan FHKC lideri Ebu Ahmad Fuad “Filistinli örgütlerin mesajını Esad’a ilettim. Esad da Suriye kapılarının, ismi ne olursa olsun, tüm Filistinli örgütlere açık olduğunu iletti.” dedi.

Filistinli grupların temsilcileri, son gelişmelerin işgalcilerin Filistin topraklarında yaptığı katliam ve yıkımların halkın gasp edilen haklarının ve topraklarının geri alınması için direnişin asli seçenek olduğunu doğruladığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanını ziyaret eden Filistin heyetinde İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi Genel Komutanlık Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Talal Naci, FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Fuad Maraga, Demokratik Cephe Genel Sekreter Yardımcısı Fahd Suleyman, Saika Örgütü Genel Sekreteri Muin Hamid, Halk Mücadele Cephesi Genel Sekreteri Halid Abdulmecid, Fethu’l İntifada Genel Sekreteri Ziyad Sağir, Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Yusuf Mukaddah ve el-Fetih Hareketi Merkez Komite üyesi Dr. Semir Rifai’nin bulunduğu bildirildi.