Filistin'e gönderilemeyen son kullanma tarihi yaklaşan aşılar Güney Kore'ye gidecek

İsrail ile Güney Kore, 700 bin doz Kovid-19 aşısının takası için anlaştı.

Filistin'e gönderilemeyen son kullanma tarihi yaklaşan aşılar Güney Kore'ye gidecek

Haaretz gazetesi’nin yaptığı aşı takası haberine göre, Siyonist İsrail yönetimi ile Güney Kore, 700 bin doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının takası için anlaştı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nin yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail ile Güney Kore’nin Kovid-19 aşısı takası yapacağı belirtildi.

Varılan mutabakat sonucu İsrail’in stoklarındaki son kullanma tarihi yaklaşan 700 bin doz BioNTech-Pfizer aşısını Güney Kore’ye vereceği ifade edildi.

İsrail, Filistin’e veremediği süresi dolmak üzere olan aşıları başka bir ülkeye vermeye çalışıyor

Karşılığında ise Güney Kore’nin BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı 700 bin doz aşıyı İsrail’e göndereceği kaydedildi.

Güney Kore Hastalıkları Önleme ve Kontrol Etme Kurumu Direktörü Jeong Eun-kyeong, anlaşmanın aşılama planlarını hızlandıracağı ve yüksek temaslı sektörlerde çalışan emekçilerin aşılanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Son kullanım tarihi yaklaşan aşıları Filistin ile takas etmek istemişti

İsrail, 18 Haziran’da son kullanım tarihi yaklaşan Kovid-19 aşılarını Filistin ile takas etme konusunda anlaşmıştı. Anlaşma kapsamında İsrail, elindeki 1 milyondan fazla BioNTech-Pfizer aşısını Filistin’e teslim edecekti. Karşılığında ise Filistin’in BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı aşılar İsrail’e gönderilecekti. Filistin yönetimi, 18 Haziran’da İsrail’in vereceği aşıların son kullanım tarihinin kısa sürede dolacağı gerekçesiyle anlaşmayı iptal etmişti.

Güney Kore hükümeti Kasım ayından önce ülke nüfusunun en az yüzde 70’ini Pfizer-BioNTech gibi mRNA  tipi aşıyla aşılamayı planlıyor