Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: İsrail'den hesap soracağız

Abbas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların "sistematik bir devlet terörü" olduğunu belirterek, Filistinlilere karşı suç işleyenlerden mutlaka uluslararası mahkemelerde hesap soracaklarını bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: İsrail'den hesap soracağız

Arap Birliği’ne bağlı Arap Parlamentosunun İsrail’in saldırılarına ilişkin düzenlediği olağanüstü oturuma görüntülü mesajla katılan Abbas, İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanmasının takipçisi olacaklarını belirterek Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların “sistematik bir devlet terörü” olduğunu söyledi.

“Halkımıza karşı suç işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasının peşini bırakmayacağız” diyen Abbas, Filistinlilere karşı işlenen suçların uluslararası hukukta “savaş suçu” olarak nitelendirildiğini ve mutlaka bunun hesabını soracaklarını ifade etti.

Kudüs bölgesi hakkında konuşan Abbas, “Kudüs Filistin devletinin ebedi başkentidir.” ifadelerini kullandı

Abbas, bugün üzerinde durulması gereken şeyin İsrail’in Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulması ve işgalin sona ermesini sağlayacak ciddi siyasi bir sürece girmek olduğunu söyledi.