Filipinler'de 96 kişiyi taşıyan askeri uçak iniş sırasında düştü

Filipinler'in güneyinde 96 kişiyi taşıyan askeri uçak iniş sırasında alev aldı. Kazadan yaralı kurtarılan 50 kişi hastaneye kaldırılırken, yaşamını yitirenlerin sayısı 29'a yükseldi.

Filipinler'de 96 kişiyi taşıyan askeri uçak iniş sırasında düştü

Filipinler’in güneyinde 96 kişiyi taşıyan askeri uçak iniş sırasında alev aldı. Kazadan yaralı kurtarılan 50 kişi hastaneye kaldırılırken, yaşamını yitirenlerin sayısı 29’a yükseldi.

Ülkede son 30 yılın en büyük askeri kazası olarak tarihe geçen olayda, askeri okuldan mezun olanları görev yerlerine taşıyan Lockheed C-130 tipi uçak inişe geçtikten sona alev aldı.

17 KİŞİ KAYIP

Uçak enkazının bulunduğu alandan alev ve duman yükselirken, kurtarma ekipleri kazaya müdahale etti. Enkazdan şimdiye kadar 50 kişinin yaralı kurtarıldı, 29 cansız bedene ulaşıldığı ve 17 kişininse halen kayıp olduğu belirtildi.

Filipinler Genelkurmay Başkanı General Cirilito Sobejana, askeri uçağın Sulu eyaletine bağlı Jolo Adası’na iniş yapmaya çalışırken düştüğünü açıkladı.

General Sobejana, “Arama ve kurtarma ekipleri, diğer kazazedeleri kurtarmak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Uçağın, askeri okuldan yeni mezun olanları terörle mücadele ekiplerine katılmak için görev yerine götürmek üzere hareket ettiği öğrenildi.

Yerel yetkililer can kaybının artmasını beklediklerini bildirdi.Uçakta 3 pilot ve mürettebat dahil 96 kişi olduğu ifade edildi.