Filipinler Komünist Partisi, 7 Kasım'ı "Ka Oris'i Anma Günü" ilan etti

Filipinler Komünist Partisi, 7 Kasım'ı silahsızken katledilen komünist lider Ka Oris'i anmak için "Uluslararası Ka Oris'i Anma Günü" ilan etti. Ka Oris'in cenazesi birkaç gün önce ailesine teslim edilmeden yakılmıştı.

Filipinler Komünist Partisi, 7 Kasım'ı

Filipinler Komünist Partisi’ne bağlı Yeni Halk Ordusu’nun eski komutanlarından ve sözcüsü olan Ka Oris tedaviye giderken bir yoldaşı ile birlikte Filipinler ordusu tarafından katledilmişti.

Filipinler devletinin iddia ve beyanlarının aksine Filipinler Komünist Partisi’ne bağlı kaynaklar Ka Oris’in 29 Ekim günü tedaviye giderken silahsız bir biçimde katledildiğini belirtti. FKP kaynaklarından yapılan açıklamaya göre 1947 doğumlu olan Ka Oris’in çocuk yaştan itibaren Filipinler Komünist Partisi saflarında mücadele ettiği belirtildi.

Filipinler Komünist Partisi, 7 Kasım’ı silahsızken katledilen komünist lider Ka Oris’i anmak için “Uluslararası Ka Oris’i Anma Günü” ilan etti. Ka Oris’in cenazesi birkaç gün önce ailesine teslim edilmeden yakılmıştı.

Filipinler Komünist Partisinin açıklaması şu şekilde:
“Filipinler Komünist Partisi (FKP), 7 Kasım 2021’i, Yeni Halk Ordusu’nun (YHO) eski komutanı ve sözcüsü ve Filipin halkının kahramanı Ka Oris’i (Yoldaş Jorge Madlos) Ulusal Anma Günü olarak ilan etti. FKP, Yeni Halk Ordusu’nun tüm birimlerine öğle vakti dikkat çekmelerini, Parti’nin ve YHO’nın bayraklarını yükseltmelerini ve Ka Oris’in Filipinlere yaptığı elli yıllık devrimci hizmetini halkın demokratik devrimi adına selamlamalarını iletir.
Parti komiteleri ve devrimci kitle örgütleri de anma etkinliklerini ve toplantılarını, Merkez Komitesi’nin iletisini okuyabilecekleri ve konuşmalar ve şarkılar sunabilecekleri gizli olarak düzenlemelidirler. Parti, tüm Kızıl savaşçılara ve Parti kadrolarına, düşmanın halka yönelik terör saltanatına direnme kararlılıklarını güçlendirmelerini; faşistler ve devlet tarafından vahşice katledilen Ka Oris ve tüm kahramanlar için adaleti sağlamak için mücadele etmelerini iletiyor. Yoldaşların ezilen ve sömürülen tüm sınıflar için yaptıkları en büyük fedakarlık boşuna olmayacaktır.
7 Kasım’da Ka Oris’i hatırlama günüdür, yüz yıldan fazla bir süre önce, Bolşeviklerin önderliğindeki proletarya, Rusya’da burjuvaziyi devirdi ve sosyalizm altında yeni bir insani ilerleme çağı açtı. Gerçekten de Ka Oris, Filipin işçi sınıfının çıkarlarına hizmet eden ve tüm hayatını uluslararası proletaryanın davasına adayan Filipinli bir Bolşevikti. Dünyanın dört bir yanındaki proleter devrimcilerin güç kazanacağı ve anti-emperyalist ve sosyalist mücadelelerin yeni bir küresel canlanma yolunda ışık tutacağı konusunda iyimserdi.”