'Pelikan karşıtı slogan atan polisler' iddiası

İstanbul'da yürütülen 'rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturması' kapsamında 2'si avukat, 4'ü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru gözaltına alındı. Öte yandan bazı polislerin olaya tepki göstererek Emniyet Müdürlüğü'nde slogan attığı iddia edildi.

'Pelikan karşıtı slogan atan polisler' iddiası

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Avaz Türk isimli yayın organında, yakın geçmişte de sıkça gündem konusu olan “Fetö Borsası” iddialarıyla ilgili olarak dikkat çeken bir habere yer verildi.

Habere göre, “FETÖ borsası” soruşturması kapsamında bir avukatla birlikte gözaltına alınan Vatan Emniyet Mali Şube’de görevli bir komiser, soruşturma savcısı tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Komiserlerine destek olmak için adliyeye gelen Mali Şubede görevli 16 polisin amirleri H.E ile birlikte, savcının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği söylentileri üzerine savcının odasını basmaya kalktı.

Haberdeki iddiaya göre bazı polisler ve şube müdürlerin savcı odasına girip “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz, siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz” cümlelerini sarf etti, bunun üzerine soruşturma savcısının amir ve polisleri odasından kovdu.

‘VATAN EMNİYETTE SLOGAN ATILDI’ İDDİASI

Haberde, haklarında işlem yapılan ve açığa alındığı öğrenilen 16 polisin Vatan Emniyet’e gelmesi sonrasında Mali Şubede görevli çoğunluğu Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği personelinden oluşan 70’e yakın polisin de Vatan Emniyette, “Pelikan hesap verecek” diye bağırdığı öne sürüldü.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI, SLOGAN YOK

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “adli soruşturmaya konu olan durumla ilgili idari soruşturma da başlatıldığı, tedbiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’nün görev yeri değiştirildiği” açıklandı. Aynı şubede görevli 7 rütbeli personelin de görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Valilik açıklamasında, “Bazı medya organlarında yer alan ‘personelin topluca slogan attıkları iddiası’ gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.