Fatmanur Altun'dan Boğaziçi için "Apartheid" paylaşımı

Fatmanur Altun, " Türkiye’de kadınların %70’i başörtülü. Eğer bir ünv.nin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o ünv bırakın "özgürlükçü, demokrat, çoğulcu”olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir Bazı ünv.lerde hala tek başörtülü hoca yok Bu hangi düzey?! " ifadelerini kullandı.

Fatmanur Altun'dan Boğaziçi için

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un sosyal medya paylaşımı tepki çekti.

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun 4 maaş aldıkları gerekçesiyle gündeme gelmişlerdi. AKP’li Fatmanur Altun’un Başörtü ve Boğaziçi Üniversitesi hakkında kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıp büyük tepki topladı.

Fatmanur Altun paylaşımında “Türkiye’de kadınların %70’i başörtülü. Eğer bir ünv.nin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o ünv bırakın “özgürlükçü, demokrat, çoğulcu” olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir Bazı ünv.lerde hala tek başörtülü hoca yok Bu hangi düzey?! ” ifadelerini kullandı.

Apartheid, Afrika’nın güneyinde bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti ile bu devlete bağlı Güneybatı Afrika’da 1948 – 1994 yılları arasında resmî devlet politikası olarak iktidarda bulunan Ulusal Parti hükûmeti tarafından uygulanan ve bu doğrultuda yasalar çıkartarak ırksal ayrımcılığı savunan sistemdir