Fatih Tezcan kur krizini, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına bağladı: Dolarınızın da sizin de canınız cehenneme

Fatih Tezcan kur krizini İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına bağlayarak "Bu ülkenin kadınlarını İstanbul Sözleşmesi yanlışlığına, bu ülkenin gençlerini LGBT sapkınlığına kurban vermeyeceğiz..."

Fatih Tezcan kur krizini, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına bağladı: Dolarınızın da sizin de canınız cehenneme

Provokatif ve gerici söylemleriyle tanınan, bir dönemin cemaatçisi Fatih Tezcan kur krizini İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına bağladı. Tezcan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dolarınızın da sizin de canınız cehenneme… 1 Doları 8 değil 800 lira yapsanız da bu Millete boyun eğdiremeyeceksiniz… Bu ülkenin kadınlarını İstanbul Sözleşmesi yanlışlığına, bu ülkenin gençlerini LGBT sapkınlığına kurban vermeyeceğiz…”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam 875 baz puan faiz artışına giden Naci Ağbal’ı Merkez Bankası başkanlığı görevinden alırken, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’yu atadı.

Görevden alma ve atama Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gerçekleşti. Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan karar TCMB’nin politika faizini beklentilerin üzerinde artışla yüzde 19’a çıkarmasından iki gün sonra geldi.