AKP'li Fatih Belediyesi astronot yetiştirecek

Fatih Belediyesi, çocuklara yönelik “Astronot oluyoruz” başlıklı etkinlik düzenlemeye başladı.

AKP'li Fatih Belediyesi astronot yetiştirecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzay açıklamalarından sonra Fatih Belediyesi’ne bağlı Bilim Fatih Projesi’nde “Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi” kurulduğu ortaya çıktı. Fatih Belediyesi söz konusu atölyede Astronot olmak isteyen çocuklara ve gençlere eğitim vermeye başladı.

İstanbul Manşet’ten Engin Belli’nin haberine göre, AKP’li Meclis Üyesi Büşra Uncu Özten, “Bilim Fatih Projemiz var. Teknolojiden ve kitaplardan yararlanılan bir merkezdir. İHA’larımız ve SİHA’larımızı yapan T3 Vakfı ile bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Teknolojiyi kullanarak bunu gerçekleştiriyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz var. Kriptoloji etkinliği, Kesir Bölüm etkinliği, Bilim Tasarım Atölyesi, Teknoloji Atölyesi ve Astronot Oluyoruz etkinliğimiz var. Pandemi de bile online olarak devam edecek çalışmamız.

Cumhurbaşkanımız boşuna biz uzaya çıkacağız demiyor. Sonucu şimdiden görüyoruz” ifadelerini kullandı.

”Bilim Fatih olarak Teknofest’e katılım sağlıyoruz. Projeler değerlendiriliyor” sözlerini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Durhat’a teyit ettiren AKP’li Özten, CHP’li Kazım Akşahin’den tepki aldı.

CHP’li Kazım Akşahin “İlk defa bir Meclis Üyesi sözlerini Belediye Başkan Yardımcısına teyit ettirdi, herhalde kendisi de Belediye Başkan Yardımcısı!” ifadelerini kullandı.