Fahrettin Koca tarih verdi: Aşılamada 20'li yaşlara sıra ne zaman gelecek?

Fahrettin Koca, haziran ayının sonunda aşılamada 20 yaşa kadar inileceğini açıkladı.

Fahrettin Koca tarih verdi: Aşılamada 20'li yaşlara sıra ne zaman gelecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse karşı aşılama çalışmalarının haziran ayı sonunda 20 yaşa kadar düşeceğini açıkladı.

Aşılama çalışmalarının bu ay sonunda 20 yaşa kadar düşeceğini ifade eden Fahrettin Koca, 3. doz aşılamanın hibrit modelle olması üzerinde durduklarını belirterek, ilk etapta gönüllü gruplarda uygulamanın başlayacağını söyledi.

Sabah’ın haberine göre, aşı tedarik sürecindeki son durum, aşıya olan ilgi ve ikna süreçleri, toplumsal bağışıklığın sınırı, hibrit aşılama yaklaşımı ve maskelerin çıkarılma şartları hakkında ise Bakan Koca şu bilgileri verdi:

AŞILARIN DEVAMI NE ZAMAN GELECEK?

“Bu ay için planlanan 30 milyon doz BioNTech aşısının yaklaşık yarısı teslim edildi, tedarik süreci planlandığı gibi ilerliyor. Bugün itibarıyla 3.5 milyon doz Sinovac aşısının da Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz. Çin’den izni çıkan aşının yeni partisinin toplamda 14.5 milyon doza ulaşması öngörülüyor. Bu sayede, Sinovac aşısı olmayı bekleyenlerin taleplerinin karşılanması hedefleniyor.”

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK

“Toplumsal bağışıklığın oluşması için nüfusun en az yüzde 60’ının aşılanması gerekiyor. Ancak yüzde 70 ve üstü oranda aşılamanın daha anlamlı olduğu kabul ediliyor. Bu nedenle koruyuculuk etkisi de dikkate alınarak geniş kitlelere tercihine bağlı olarak ilk doz BioNTech aşısı yapılması ve toplumsal bağışıklığın hızla artırılması düşünülüyor.”

MASKELER ÇIKACAK MI?

“Virüsün uğradığı mutasyonlar gözetilerek en az 2 metre mesafe bırakılması önerildi. 2 metre mesafeyi koruyanlar maskeyi çıkarabilir. Ama öyle durumlar olur ki evde otururken ortama göre maske takmanız gerekebilir. Burada önemli olan aşılanma ve mesafeyi muhafaza etmektir.”