Fahrettin Koca: Bu hafta içerisinde 10 milyon doz Sinovac aşısı gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta Çin'den 10 milyon doz Sinovac aşısının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Fahrettin Koca: Bu hafta içerisinde 10 milyon doz Sinovac aşısı gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta içerisinde Sinovac aşısından 10 milyon doz gelmesini beklediklerini ve Biontech aşısından da Haziran ayında 30 milyon doz Türkiye’ye geleceğini söyledi.

“ÜRETİM BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞEMEYECEK”

Bakan Koca, dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine, Sinovac firmasının CoronaVac aşısına ilişkin üretim yetkisinin verildiğini, ancak bunun birkaç ay içerisinde gerçekleşemeyeceğini belirten Bakan Koca, bu hafta içinde 10 milyon doz Sinovac aşısı geleceğini kaydetti.

Koca, Biontech aşısıyla ilgili de toplam 90 milyon dozdan fazla aşının temin edilmesi yönünde anlaşmaların yapıldığını bildirerek haziran ayında 30 milyon doz teslim alınacağını söyledi.

BİLİM KURULU TOPLANTISINA UĞUR ŞAHİN KATILACAK

Alman biyoteknoloji firması Biontech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin’in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına video konferansla katılacağını belirten Koca, “O rakamlar bu hafta Uğur hocanın ağzından duyulsun istiyorum” ifadesini kullandı.

Toplumsal bağışıklık konusunun haziran veya temmuz aylarında sağlanabileceğini, bunun eylül ayına kalmayacağını ifade eden Koca, haziran, temmuz aylarında, Biontech aşısında 50 milyon rakamına ulaşacaklarını söyledi.