Facebook, Instagram ve Twitter, Trump'ın hesaplarını askıya aldı

Facebook, Instagram ve Twitter, ABD'deki Kongre işgali sonrası Donald Trump'ın hesaplarını gerginliği tırmandırdığı gerekçesiyle kilitledi.

Facebook, Instagram ve Twitter, Trump'ın hesaplarını askıya aldı

Sosyal medya platformu Twitter Donald Trump’ın, Kongre binasının basılmasına kadar uzanan olayları savunan tweetlerini kaldırıldı, hesabını kilitledi. Şirketten yapılan açıklamada, “Şiddet tehditleri ve kural ihlalleri devam ettiği taktirde Donald Trump’ın hesabı tamamen kapatılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Sık sık Tweet atan Trump, Kongre’nin basılması ile ilgili de hesabından yaptığı açıklamada, “Bu olaylar, kutsal bir zaferin, çok uzun zamandır kötü ve adaletsiz davranılan müthiş vatanseverlerin elinden bu derece kabaca ve zalimce alındığı zaman yaşanan olaylar” ifadelerini kullanmıştı.

“Evinize sevgi ve barışla dönün. Bugünü de sonsuza kadar hatırlayın” diyen Trump’ın bu tweetleri kısa süre sonra engellenmişti.

Aynı şekilde gün içinde Trump’ın mesajını engelleyen Facebook da benzer bir karar aldı. Trump’ın hesabını 24 saatliğine askıya alan Facebook, şirket kurallarının iki kez ihlal edildiğini tespit etmeleri nedeniyle bu kararı aldıklarını açıkladı. Instagram’da Trump’ın hesabını 24 saatliğine askıya aldı.