Facebook hacklendi, Türkiye'den 20 milyon kullanıcının bilgileri çalındı!

Facebook’ta 533 milyon kullanıcının kişisel bilgileri bir hacker platformunda çevrimiçi olarak yayınlanırken, yaklaşık 20 milyonunun Türkiye'den olduğu görülüyor.

Facebook hacklendi, Türkiye'den 20 milyon kullanıcının bilgileri çalındı!

Dünyanın en büyük dijital platformu Facebook’un 533 milyon kullanıcısının bilgileri, bir hacker platformunda çevrim içi yayımlandı. Paylaşılan kişisel bilgiler arasında; kullanıcıların telefon numaraları, isimleri, doğum tarihleri, biyografileri ve e-posta adresleri yer alıyor. 533 milyon kişiden yaklaşık 20 milyonu Türkiye’den.

İlk olarak 14 Ocak 2021’de güvenlik araştırmacısı Alon Gal tarafından, 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaralarının ve kişisel bilgilerinin bir hacker forumunda ücretsiz olarak paylaşıldığı açıklanmıştı.

Siber suç istihbarat firması Hudson Rock’ın teknoloji sorumlusu Alon Gal, yaptığı son bilgilendirmede söz konusu bilgilerin artık herkese açık konumda olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE’DEN YAKLAŞIK 20 MİLYON KİŞİ

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD’den, 11 milyonunun Birleşik Krallık’tan, 6 milyonunun Hindistan’dan olduğu görülüyor. 533 milyon kişi arasında 19,638,821 milyon kişinin ise Türkiye’den olduğu dikkat çekiyor.

Business Insider’ın haberinde, 533 milyon kullanıcının toplam 106 ülkeden olduğu kaydedildi. Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda uyardı.