Ezgi Mola'ya hapis istemiyle dava açıldı

Oyuncu Ezgi Mola'ya, Batman'da İpek Er'e tecavüz ettiği iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis istemiyle dava açıldı.

Ezgi Mola'ya hapis istemiyle dava açıldı

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er’in, intihardan önce bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Mola’nın 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava mahkeme tarafından, suçun belli bir ağırlığa ulaşmadığı gerekçesiyle dosya üzerinden basit yargılama usulü olarak görülecek.

DOSYA ÜZERİNDEN GÖRÜLECEK

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Mola hakkında, ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava belli bir ağırlığa ulaşmamış suçlarda uygulanan ve duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden görülen ‘basit yargılama usulü’ ile yapılacak. Mahkeme Ezgi Mola’dan 15 gün içinde dilekçeyle savunmasını isteyecek ve davayı dosya üzerinden karara bağlayacak.