Etiyopya'daki 'FETÖ' okulları Maarif Vakfı'na devredildi

Fetö'nün Etiyopya'da bulunan okulları AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Milli Eğitim Bakanı'nın eskiden Mütevelli Heyetinde bulunduğu Maarif Vakfı'na devredildi.

Etiyopya'daki 'FETÖ' okulları Maarif Vakfı'na devredildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile düzenlenen ortak basın toplantısında FETÖ’nun Etiyopya’daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Maarif Vafkı’na devredildiğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

ETİYOPYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ

“Şirketlerimiz yaklaşık 10 bin Etiyopya vatandaşına istihdam ve iş imkanı sunuyor. Yatırımların artmasını istiyoruz ve teşvik de ediyoruz. Etiyyopya makamlarının da gereken her türlü desteği vereceğine inanıyorum. Etiyopya ile ortak projelere imza atıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1910 yılında faaliyete geçirilen Harar’daki Başkonsolosluk binamız restore edildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında hizmeet açtık. Bugünkü görüşmelerimizde yerel ve bölgesel gleişmeleri değerlendirdik. Afrika’da stratejik konuma ve öneme haiz Etiyopya’nınn barışı, huzuru bizİm için önemlidir. Mevcut sorunların iktidar çerçevesinde çözüme kavuşlmasına büyük önem addediyoruz. Sudan ve Etiyopya asrasında yaşanan gerginlik de gündemimiz de yer aldı. İki ülke arasında diyalog ve çözüme kavuşturulmasını gönülden temenni ettiğimi bildirdim.”

‘FETÖ’ OKULLARI MAARİF VAKFI’NA

Erdoğan, açıklamalarının sonunda FETÖ’nün Etiyopya’daki tüm okullarının Maarif Vakfı’na devredildiğini söyledi.