Esnaf bir kere daha isyan etti!

Pandemi süreci kapsamında kapanan ve paket servisine geçen lokantalar, restoranlar, kafeler; siftah yapamadan kepenk kapattıklarını, çalışanlarını işten çıkarmak durumunda kaldıklarını ve kiralarını ödeyemez durumda olduklarını dile getirdiler.

Esnaf bir kere daha isyan etti!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Sincan ilçe esnafının sorunlarını, taleplerini ve beklentilerinin tespiti amacıyla Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve ilçe yöneticileriyle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

“CUMHURBAŞKANI GELSİN BİR GÜN DAYANSIN, OTURDUĞU YERDEN KONUŞMAK KOLAY!”

Pandemi süreci kapsamında kapanan ve paket servisine geçen lokantalar, restoranlar, kafeler; siftah yapamadan kepenk kapattıklarını, çalışanlarını işten çıkarmak durumunda kaldıklarını ve kiralarını ödeyemez durumda olduklarını dile getirdiler. Sincanlı esnaflar, yetkilerden geçici yardımlar değil derdine derman olacak çözümler beklediklerini belirtti. Bir kafe işletmecisi esnaf ise “Ne yapacağımı şaşırdım. İşletmem iki aydır kapalı, personel gitti. Kiramı ödeyemez duruma geldim. Cumhurbaşkanı gelsin de bir gün dayansın, öyle oturduğu yerden konuşmak kolay” yorumunda bulundu.

MIZRAK ARTIK ÇUVALA SIĞMIYOR

Pandemi sürecinden en çok esnafın etkilendiğini belirten Yeşil, “Esnafın borçlarının vadesi geldi, kredi taksitlerinin ödenmesi isteniyor. Ancak esnaflarımız satış yapamadan ekonomik çark nasıl dönecek diye düşünen bir siyasi iktidar olmadığı için mağduriyetler katlanarak büyümeye devam ediyor. Buna rağmen iktidar, gerçek gündemi yani “ekonomiyi” görmezden gelip gündemi değiştirmeye çalışıyor ama mızrak artık çuvala sığmıyor!” ifadelerini kullandı.

Yeşil, ziyaretlerin ardından “Sincan esnafına bir dokunduk, bin ah işittik. Esnafımız kan ağlıyor, yönetenlerden çözüm bekliyor. Yönetenler ise toplumun taleplerini görmezden gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki bütün sektörlerdeki ekonomik daralma katlanılamayacak düzeye ulaşmış durumdadır” dedi.