Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Eymür: Yeşil'e Başbakanlık Kartı verilmişti, Kolordu toplantılarına katılıyordu

Eski MİT yetkilisi Eymür: Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Eymür: Yeşil'e Başbakanlık Kartı verilmişti, Kolordu toplantılarına katılıyordu

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Halk TV canlı yayınına katıldı. Eymür, “Samimi söyleyeyim mi, o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum. Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur” dedi.

Dönemin iktidarının ‘faili meçhul’ cinayetlerde kullandığı Yeşil hakkında konuşan Eymür şunları söyledi:

“Yeşil’i yurt dışında kullandık. Yeşil’de bize gelmeden evvel başbakanlık kartı verilmişti. Kolordu toplantılarına katılıyordu Güneydoğu’da. Mahmut Yıldırım’ı kastediyorum evet. Yeşil, ilk bizim Elazığ elemanı olarak göreve başlamış gençliğinde. Ondan sonra askerlerle çalışmaya başlayınca bizimkiler bırakmışlar. Sonra Güneydoğu bölgesinden çıkarıldı ve Ankara’ya yerleşti, yerleşince eskiden kendisini tanıyanlar bizim yurt dışı faaliyetlerimizde yararlı olabileceğini söylediler. Prosedürlere uyarak kendisinden faydalandık. Böyle adam kullanılır mı diyeceksiniz. Bizim yönetmeliklerimiz son derece uygun, temiz adam bizim işimize yaramıyor. Bizim için suç işlemedi. Biz bir kere onu sorguya aldık, bu konularla ilgili, bir para meselesi vardı. Fakat hep bu paraları daha önce de paylaşıyordu. İbrahim Şahin’le filan epey paylaştığını anlatıyordu.”