Eski eşine saldıran İbrahim Zarap'ın duruşması ertelendi

Samsun'da eski eşini çocuğunun gözü önünde sokak ortasında öldüresiye döven, İbrahim Zarap'ın yargılandığı davanın yarın görülecek duruşması ertelendi.

Eski eşine saldıran İbrahim Zarap'ın duruşması ertelendi

Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızları Emriye Metoğlu’na teslim etmek için 3 sene önce boşandığı E.M ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada Emriye Metoğlu’na tekme- tokat saldırdı. Zarap’ın yere yığılan Emriye Metoğlu’na tekme atmaya devam ettiği anlar da çevredeki evlerden birinde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Vatandaşların müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emriye Metoğlu ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Tutuklu bulunan Zarap hakkında hazırlanan ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen iddianameyle 12 Nisan’da hakim karşısına çıktı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, 11 Mayıs tarihine ertelendi. Ancak Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu (HSK) tarafından, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında mahkemelerin ve adliyelerin çalışmasına ilişkin bir dizi karar alındı. Tutukluluk hali gibi özel durumlar dışında, görülmesinde ivedilik arz etmeyen duruşmalar ertelendi. Bu kararla birlikte 11 Mayıs’ta yeniden hakim karşısına çıkması beklenen Zarap’ın duruşması da 3 Haziran’a ertelendi. Mahkeme, Zarap’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.