Eski bakandan Erdoğan'ın 'müjde'sine: Suyumuz yok içmeye...

Kuzey Kıbrıs'a "müjde" olarak "külliye inşaatı"nı duyuran AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a KKTC'nin eski Dışişleri Bakanı yanıt verdi.

Eski bakandan Erdoğan'ın 'müjde'sine: Suyumuz yok içmeye...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde iki “müjde”yi açıkladı. Erdoğan, “yeni parlamento binasının yapılacağını, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşaatına yakında başlanacağını” açıkladı.

Erdoğan’ın bu duyurusuna Kıbrıs siyasetinden ilk tepkiler geldi. Gündem Kıbrıs isimli yerel haber sitesinin özel yayınına bağlanan KKTC eski Dışişleri bakanı Kutlay Erk “Erdoğan’ın gelip Meclis’te konuşmasının önemli bir olay olduğunu ve buna karşı olmadığını, fakat muhalefet partileri olan CTP ve TDP’nin oturuma katılmama duruşunu da desteklediğini” söyledi.

Erk, Erdoğan’ın yeni cumhurbaşkanlığı sarayı ve yeni parlamento binası “müjde”sini de şu şekilde yorumladı:

“Kimse kusura bakmasın ama suyumuz yok içmeye, at ile gideceğiz çeşmeye… diye bir konu çıktı. Bütün saygımla dağ fare doğurdu diyebilirim. Şu anki ihtiyacımız muhteşem bir meclis, ihtişamlı bir saray değil, bu parasal kaynağın ekonomimizi toparlamak üzere, üretime teşvik edilmesi ve yönlendirilmesiydi.. O yönden hayal kırıklığına uğradığımı bütün saygımla söyleyebilirim”