Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan çirkin sözler: Hepinize kaliteli pamuk aldım

Eski Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'ın sosyal medyadan yaptığı hakaret dolu paylaşımlar yine tepki topladı.

Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan çirkin sözler: Hepinize kaliteli pamuk aldım

Gerici söylemleri ile tanınan eski Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, kendisini eleştiren yurttaşlara sosyal medyadan hakaretler yağdırdı.

Boynukalın, alkolden alınan vergilere yönelik tepkilere ilişkin “Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez.” dedi ve ardından “Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.” sözleriyle kendisini eleştiren yurttaşlara hakaret etti.

Boynukalın’ın tepkiye neden olan açıklamaları şöyle:

“Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var.

Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur.

Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.”

HESABINI KAPATTI

Boynukalın, hakaret dolu mesajlarının ardından aldığı tepkiler sonrası Twitter hesabını kilitledi. Kısa bir süre sonra da tamamen kapattı.