Eski AKP'li bakan istifa mı etti?

AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba’nın notere giderek AKP’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderdiği kaydedildi.

Eski AKP'li bakan istifa mı etti?

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın heçtiğimiz günlerde attığı bir tweet, istifa mı edecek yorumlarına neden olurken olayın perde arkası merak ediliyordu. Fakıbaba’nın attığı bu tweetin altından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye karşı oluşan tepki çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığında İddiaya göre, AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı Emin İzol’un da görevden alınması bardağı taşıran son damla oldu.

Fakıbaba’nın kendi Twitter hesabından attığı o tweet, gözlerin kendisine çevrilmesine neden oldu. Fakıbaba’nın “Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…” şeklinde sitem dolu tweeti, AKP’den istifa edeceği şeklinde yorumlanmıştı.

TWEETİN PERDE ARKASI

Milli Gazete’de yer alan habere göre, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Tarım Bakanlığı döneminde atadığı bürokratların neredeyse tamamı Pakdemirli döneminde görevden alındı. En son Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı olan Emin İzol’un da Tarım Reformunda Daire Başkanlığı görevinden alınması, bardağı taşıran son damla oldu.

NUMAN KURTULMUŞ İSTİFA KARARINDAN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Fakıbaba’nın bu duruma çok üzüldüğü ve notere giderek AKP’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderdiği kaydediliyor. AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in durumu öğrenince AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilettiği, Numan Kurtulmuş’unda beraberinde bir ekiple Fakıbaba’yı evinde ziyaret ederek, istifa kararından vazgeçirmeye çalıştıkları dile getiriliyor. İddialara göre Kurtulmuş’un ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen Fakıbaba’nın rahatsızlıklarını ilettiği ifade edilirken, bu rahatsızlıklarının başında da Tarım ve Orman Bakanlığında kendisi döneminde atanan bürokratlara yapılan haksızlıkları anlattığı belirtiliyor.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

İstifasını noterden çekmediği kaydedilen Fakıbaba’nın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşeceği kaydediliyor. Diğer yandan eski AKP Milletvekili Seyyit Eyyüpoğlu’nun torunu İbrahim Eyyüpoğlu’nun Haliliye İlçe Başkanlığına getirilmesinin de Fakıbaba’yı rahatsız ettiği kaydediliyor.