"Esad ile görüşmeyen Erdoğan Taliban ile niye görüşür?"

TKH tarafından yapılan açıklamada "Suriye yönetiminde kim olursa olsun, Suriye’nin iyi ve kötü gününde ahde vefa ve kardeşlik’ göstermeyip Esad ile görüşmeyen Erdoğan kimi kandırmaktadır?" denildi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şeriatçı Taliban yönetimini tanıyacağını söylemesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Türk askerinin Afganistan’da kalmasını isteyenin ABD emperyalizmi olduğu belirtilirken, “ABD emperyalizminin talebi üzerine yıllardır CIA destekli şeriatçı-faşist Taliban’ın uluslararası alanda elini güçlendirmek için Türk askerini kullanmak, ABD çıkarlarını korumak kadar AKP’nin ABD’den medet siyasetinden başka bir şey değildir.” denildi.

“Esad ile görüşmeyen Erdoğan Taliban ile niye görüşür? Ahde vefa değil NATO görevi ve ABD çıkarı!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında şeriatçı Taliban yönetimini tanıyacağını şu sözlerle süsleyerek açıklamıştır: ‘Afganistan yönetiminde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan’ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir’. Ardından ‘Türkiye’nin Afganistan’daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır’ sözü ahde vefanın ne demek olduğunun açık ifadesi olmuştur.

‘Ahde vefa ve kardeşlik’ sözleri gerçekleri gizlemektedir. Türk askerinin Afganistan’da kalmasını isteyen ABD emperyalizmidir. ABD’nin çıkarlarını korumak ve NATO görevini, ‘ahde vefa ve kardeşlik’ diye lanse etmek halkı kandırmaktır.

ABD emperyalizminin talebi üzerine yıllardır CIA destekli şeriatçı-faşist Taliban’ın uluslararası alanda elini güçlendirmek için Türk askerini kullanmak, ABD çıkarlarını korumak kadar AKP’nin ABD’den medet siyasetinden başka bir şey değildir.

‘Suriye yönetiminde kim olursa olsun, Suriye’nin iyi ve kötü gününde ahde vefa ve kardeşlik’ göstermeyip Esad ile görüşmeyen Erdoğan kimi kandırmaktadır?

Üstelik Suriye komşumuzken…”