Ertuğrul Özkök: Bir gazetecinin iktidarı desteklemesi şerefli bir iştir

Hürriyet'ten ayrılan Ertuğrul Özkök, ""Yandaşlık kavramı diye bir şey çıktı. Bir gazetecinin muhalif olması gibi bir zorunluluğu yok" dedi.

Ertuğrul Özkök: Bir gazetecinin iktidarı desteklemesi şerefli bir iştir

“Gazeteci” Ertuğrul Özkök, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programında açıklamalarda bulundu.

Işık’ın “Sizin de bir helalleşme listeniz var mı?” sorusu üzerine Özkök, Ahmet Kaya’yı gurbette ölüme götüren linç sürecinde önemli rol oynayan Hürriyet gazetesinin başında olduğu dönemde attığı “Vay Şerefsiz” manşeti için konuştu.

“Ben Rasim Ozan Kütahyalı ile arkadaşlık ediyorum. Bunu kime söylesem bunu bana gelip oooo neler diyor. Konuşuyorum ya, konuştuğum zaman ne görüyorum biliyor musun? Birçok konuda ortak düşüncemiz var. Çünkü o da değişmiş ben de değiştim. Bak önce aklı başında insanlar olursak eğer gerçekten içimizde öfkeleri, kini, nefreti söküp atabilirsek, yaptığımız hatalar hepimizin en büyük rehberi olur” diyen Özkök “Bana kimse bir daha gazetecilik yapsaydım, yaşım müsait olsaydı, ‘Vay şerefsiz’ diye manşet attıramazdı. Çünkü arkamda o şey var. O yüzden ben bunu adaletle karıştırmayalım diyorum. Önce birbirimizle barışalım, diyorum” ifadelerini kullandı.

MUHALİF MEDYAYI BEĞENMEDİ

Gazetecilik konusunda da “ders” vermeye kalkışan Özkök, “Yandaşlık kavramı diye bir şey çıktı. Bir gazetecinin muhalif olması gibi bir zorunluluğu yok. Bir gazetecinin iktidarı desteklemesi şerefli bir iştir. Aynı şekilde muhalefeti de desteklemesi de gerekir. AK Parti’ye oy veren tabii ki yandaş gidiyor oy veriyor ona destekliyor ama CHP için de aynı şey geçerli. Bir profesyonelim, iktidar yanlısı bir gazete verseler ben bu gazeteyi yönetirim. İktidara katkısı da daha iyi olur. Ne köşe yazarlığının ne gazeteciliğin eskisi kadar değiştirme gücü kalmadı. Propaganda kağıdı olmakla iktidarı destekleyen bir gazete olmak arasında çok büyük bir fark var. Yandaş bir medyanın yanında dengeli bir muhalif medya yok. 2023’ten sonra inşallah yeniden dengeli bir yapı oluşur. Eğer ki bu oluşursa muhalefet de hükümet de bu işten daha çok yararlanacak. İyi bir adalet bugünün adaleti yarının adaleti için de yararlıdır” dedi.