Erol Mütercimler'e hapis cezası

Gazeteci-yazar Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için söylediği sözlerden dolayı yargılandığı davada karar açıklandı.

Erol Mütercimler'e hapis cezası

Gazeteci yazar Erol Mütercimler’e, imam hatip mezunlarıyla ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın avukatı da bulunan duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Mütercimler 42 yıllık siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler hocası olduğunu belirterek, “Bu dava siyasi bir dava halini almıştır. Beraatimi istiyorum.” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Mütercimler’i “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 12 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı 10 aya düşüren mahkeme, hapis cezasının ertelenmesine ve 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.