Ermenistan Cumhurbaşkanı, muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almayı reddetti

Paşinyan geçtiğimiz günlerde, "Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa, darbeyi destekliyor demek. Bu çok basit bir seçenektir" demişti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı, muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almayı reddetti

Ermenistan Cumhurbaşkanı, muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden almayı reddetti.

Paşinyan, “Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa, darbeyi destekliyor demek. Bu çok basit bir seçenektir” demişti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Nikol Paşinyan’a muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden almayı reddetti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sarkisyan’ın Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadığı belirtildi.

“ANAYASAYA AYKIRI”

Başkanlık Ofisi’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Gasparyan’ın görevden alınması anayasaya aykırıdır” ifadelerine yer verildi. Başbakan Nikol Paşinyan, ordunun bildirisini “darbe girişimi” olarak nitelendirerek, Gasparyan’ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak kararın Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanması gerekiyordu.

Paşinyan geçtiğimiz günlerde, “Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa, darbeyi destekliyor demek. Bu çok basit bir seçenektir” demişti.

Basına yansıyan haberlerde Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Parlamento Başkanı Ararat Mirzoyan ve bazı muhalif liderlerle bir araya geldiği ve ‘orta yol bulmak’ adına Gasparyan ile de istişarelere devam edeceği duyurulmuştu.

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ve ateşkes anlaşması imzalamak zorunda kalmasının ardından Paşinyan’a karşı ülkede protestolar başlamıştı.