Ermenilere hakaret eden sosyal medya ünlüsü suçsuz bulundu!

Ermenilere yönelik hakarette bulunan Murat Övüç çıktığı mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

Ermenilere hakaret eden sosyal medya ünlüsü suçsuz bulundu!

Sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan Murat Övüç, yaptığı bir paylaşımda ‘Pis Ermeniler’ ifadesini kullanmış ve hakkında “Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında yargılandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Övüç hakim tarafından suçsuz bulunarak beraat etti.

Mahkeme’de yapmış olduğu savunmada kullandığı sözlerin Kim Kardashian’a yönelik olduğunu ve Türkiye’deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığını söyleyen Övüç, suçlamaları kabul etmedi.

Davaya müşteki olarak katılan Simon Çekem ise “Sanık, ‘Pis Ermeniler’ şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, ‘sanığın üstüne atılı suçla ilgili kastın bulunmadığını’ savunarak, Murat Övüç’ün beraatine hükmetti.

Murat Övüç daha önce de Pınar Gültekin cinayetinin ardından; Kadınlar adamlara saydırıyorlar, küfrediyorlar, gaza getiriyorlar… E tabii erkekler de… Tabii ki şiddete karşıyım ama herkes çizgisini bilmeli. Kadın erkeğin her zaman bir adım gerisinde duracak, diye açıklama yapmıştı.