Erdoğan'la Aliyev arasında Cengiz-Kolin diyaloğu: Onlar her yerde!

Fuzuli kentinden Şuşa kentine kadar uzanan Zafer Yolu'nun 51-84 kilometre arasındaki bölümünü ise Kolin ve Cengiz İnşaat yapıyor.

Erdoğan'la Aliyev arasında Cengiz-Kolin diyaloğu: Onlar her yerde!

Azerbaycan’ın Şuşa şehrindeki bir dizi programa katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, otobüste seyahat ederken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le dikkat çeken diyaloğu kameralara yansıdı.

Erdoğan ve Aliyev arasında otobüs seyahati sırasında Kolin ve Cengiz şirketlerinden bahsedilen diyalogda Aliyev, AKP’den aldığı milyarlarca liralık ihalelerle bilinen müteahhitlerin Azerbaycan’da da yol yaptığını ifade ederken; Erdoğan şaşırıp, “Aa burada onlar var mı?” diyor…

İki isim arasında şu diyalog yaşandı:

Erdoğan: Müteahhit olarak Azeri kardeşlerimiz mi yapıyor?

Aliyev: Yok bunları beraber, Kolin ve Cengiz var

Erdoğan: Aaa burada onlar var mı?

Aliyev: Onlar her yerde var

Erdoğan: Cengiz demin beni aradı şantiyedeyim dedi.

Fuzuli kentinden Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı, tarihi ve stratejik önemdeki Şuşa kentine kadar uzanan Zafer Yolu’nun 0-51 kilometreleri arasını Azerbaycan firmaları, 51-84 kilometre arasındaki bölümünü ise Kolin ve Cengiz İnşaat yapıyor. Azerbaycan yönetimi aralarında Kolin ve Cengiz’in de bulunduğu pek çok Türk firmasıyla çeşitli projeler için sözleşme imzalamıştı.

Dünya Bankası’nın hazırladığı rapora göre, iktidara yakınlığıyla bilinen Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon ve MNG, dünyada kamudan en çok ihale alan ilk 10 şirket arasında yer alıyor.