Erdoğan'ın yüz yüze görüşme ısrarı tuhaflaşmaya başladı

Gazeteci Murat Yetkin, "Erdoğan’ın bu kadar kızdığı, teröre destek olmakla suçladığı Biden ile mutlaka yüz yüze görüşmekte bu kadar ısrarlı olması artık tuhaflaşmaya başladı" dedi.

Erdoğan'ın yüz yüze görüşme ısrarı tuhaflaşmaya başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın ekim ayı sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi marjında baş başa görüşmesi bekleniyordu. Ancak Erdoğan, dün söz konusu görüşmeye dair kendisine yöneltilen soruya “Büyük ihtimalle Roma’da değil ama Glasgow’da görüşmemiz olacak” yanıtını verdi.

Gelişmeleri Yetkinreport.com ‘da değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, “Yani 25 Ekim’de Partik Bartolomeos ve heyetiyle Beyaz Saray’da görüşen Biden, bir aksilik çıkmazsa 22-23 Kasım’da Glasgow’da Erdoğan ile de görüşebilir. (Önemi olup olmadığını zaman gösterecek ama 24 Kasım’da da Osman Kavala’nın, artık çıkmayacağını söylediği duruşması var İstanbul’da.)” dedi.

“Erdoğan’ın bu kadar kızdığı, teröre destek olmakla suçladığı Biden ile mutlaka yüz yüze görüşmekte bu kadar ısrarlı olması artık tuhaflaşmaya başladı” ifadesini kullanan Yetkin, şöyle devam etti:

“Belki de Erdoğan gerçekleri -öyle diplomatlar, Dışişleri, Savunma bakanları aracılığıyla filan değil- Biden’e kendisi anlatsa kesin ikna edeceğini düşünüyor.
Aslında Erdoğan 14 Haziran’da NATO Zirvesi çerçevesinde Biden ile görüşmesi sonrasında artık herhangi bir toplantı vesilesi olmadan, ziyaret amacıyla görüşmek istediğini yine medya önünde söylemişti.

Gerçi New York’ta BM Zirvesi vesilesi vardı. Roma’da G20 Zirvesi vesilesi olacaktı, Glasgow’da da İklim Zirvesi vesilesi. Ama demek ki bunun artık bir önemi kalmamıştı. New York olmayınca Roma’ya çevrilen gözler şimdi Glasgow’a bakıyor.”