Erdoğan'ın televizyon programına prompterla katılması gündeme oturdu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularına prompter kullanarak yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu duruma "Bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun" diyerek göndermede bulundu.

Erdoğan'ın televizyon programına prompterla katılması gündeme oturdu

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme dair gelişmeleri dün akşam katıldığı Kanal D-CNN TÜRK ortak canlı yayınında değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın takıldığı yerlerde kendisine sufle veren fısıldamalar duyuldu. Yine ekranın sol alt tarafında prompter cihazının gözükmesi, soruların Erdoğan’la önceden paylaşıldığı yada Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan soruların önceden gazetecilere verildiği iddialarını beraberinde getirdi.

Geçmişte de zaman zaman promter cihazının azizliğine uğrayan Erdoğan’ın katıldığı son yayında duyulan fısıldamalar ve ekranda gözüken prompter siyasetin gündemine oturdu.

GÖZ KIRPMA EMOJİSİ İLE PAYLAŞTI

Erdoğan’la aynı saatlerde Haber Türk canlı yayınına katılan DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, program sonunda Twitter hesabından göz kırpma emojisi ile “Prompter kullanmadan soruları cevapladığım bir yayını daha geride bıraktık” paylaşımında bulundu

KILIÇDAROĞLU: ÜLKEYİ YÖNETME KAPASİTEN YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, promter cihazına sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende…” dedi.

AKP’Lİ ÜNAL PROMTERI SAVUNDU

Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun tweetini alıntıyarak prompterı savundu.

Ünal şunları söyledi: “Kasetle iş başına gelen, her seçimi kaybeden, bugüne kadar bir kez kendi fikri ile konuşmayan, hiç bir milli meselede bir kez olsun bu ülkenin yanında durmayan, Türkiye karşıtı lobilerin içeride sözcülüğünü yapan, felaket haberlerine el ovuşturan bir Genel Başkan bunları söyleyen.”

Promter siyasetin gündemine oturduğu kadar sosyal medyada da gündem oldu. Bu konudaki kimi paylaşımlar şöyle:

Özgün Emre Koç: Canlı yayında prompter olmadan konuşamayan bir şahıs tarafından “yönetilmiyoruz”.

Can Dündar: “Uzun yıllar haber stüdyosunda prompter kullanmış biri olarak, Erdoğan’ın “camdan okuma” performansının fena olmadığını söyleyebilirim. Ama tarihte,”gazeteciler”in sorusunu cevaplarken prompter kullanan bir siyasetçi var mıdır; hiç sanmıyorum. Bu, okurken uyuyakalmasından da fena.”

Evren Barış Yavuz: Aslında programa promter katılıyor, diğeri onu seslendiriyor.