Erdoğan'ın sözleri, Cumhurbaşkanı'na hakaret sayıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Kasım 2017 yılında AKP grup toplantısında ismini ve makamını kullananlara yönelik sözleri soran gazetecilere, “Tepeden tırnağa ailem de dahil artık bu makamı kullandırtmayacağız" diye cevaplamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'un Erdoğan'ın bu sözlerini paylaşması üzerine Cumhurbaşkanı'na hakaret kapsamında dava açıldı.

Erdoğan'ın sözleri, Cumhurbaşkanı'na hakaret sayıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini paylaşan önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’a Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı. İddianameye Erdoğan’ın sözleri de ‘cumhurbaşkanına hakaret’ kapsamında girdi.

Cumhuriyet’in haberine göre; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Belediye Meclis Üyeleri, parti örgütü temsilcileri il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda CHP’linin katıldığı duruşma, 25 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

İddianameye, ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçu’ diyerek konulan paylaşımlardan birisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi sözleri oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Kasım 2017 yılında AKP grup toplantısında ismini ve makamını kullananlara yönelik sözleri soran gazetecilere, “Tepeden tırnağa ailem de dahil artık bu makamı kullandırtmayacağız. Bu makamlar sahtekarların dolandırıcıların kullanacağı makamlar değildir” demişti. Zeynep Altıok’a açılan Cumhurbaşkanına hakaret davası içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin paylaşıldığı tweet de bulunuyor.

Avukat Murat Aydın duruşma sonrası yaptığı açıklamada, şunları belirtti:

“‘İddianame o kadar özensiz bir şekilde hazırlanmış ki, daha önce yargılanıp beraat edilen ifadeler bu iddianameye tekrar eklenmiş Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tırnak içine alınarak alıntılanan sözleri “Cumhurbaşkanına hakaret’ diyerek iddianameye konuldu.