Erdoğan'ın 'parti kapatma' hakkındaki eski yorumu hatırlatıldı

"Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesela şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz."

Erdoğan'ın 'parti kapatma' hakkındaki eski yorumu hatırlatıldı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkamesi’ne dava açılmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak tepkisini gösterdi.

Özkan, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkamesi’ne dava açılmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bir partinin genel başkanı, üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesela şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz.” sözlerini anımsatarak, “Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkamesi’ne dava açılmasına, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Bir partinin genel başkanı, üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesela şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz.” sözlerini anımsatarak, “Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor” diye sordu.

2015’TE ERDOĞAN: PARTİLER MADEM TÜZEL KİŞİLİKLER…

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Özkan, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın üzerine, Erdoğan’ın 2015 yılındaki ‘Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Ödül Töreni’nin yaptığı konuşmayı hatırlattı. Sosyal medya hesabından konuşmanın görüntülerini paylaşan Özkan, “Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor?” diye sordu.

Balıkesir’de 2015 yılında ödül töreninde Erdoğan, şöyle demişti:

“Ben partileri, maden ki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım. Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesela şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz.”