Erdoğan'ın Kıbrıs davetini reddeden isimlerin kim olduğu öğrenildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaret davetini geri çeviren siyasi parti liderleri ortaya çıktı.

Erdoğan'ın Kıbrıs davetini reddeden isimlerin kim olduğu öğrenildi

Ankara kulislerinde uzun süre tartışılacak olay, AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla ortaya çıktı. Erdoğan’a, KKTC’ye Türkiye’nin geniş katılımlı bir heyetle geldiği hatırlatılarak “Bir kişi dikkatleri çekti, Oğuzhan Asiltürk. Buradan almamız gereken bir mesaj var mı? Önümüzdeki süreçte heyetinizle farklı farklı isimler de gelir mi?” soruldu. Erdoğan, şu cevabı verdi:

 KAFİLEMİZE KATALIM DEDİK

Oğuzhan Bey tabii Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı dönemde Erbakan Hoca’mızın en yakın çalışma arkadaşıydı ve o dönemde bu Kıbrıs Barış Harekatı’nda o da üst düzey görev almış olan siyasilerdendi. Bu ziyareti yaparken biz de Oğuzhan Asiltürk Bey’i aramıza, kafilemize katalım dedik.

Bunun yanında yine Hoca’mızın mahdumunu da buraya davet edelim dedik. Aynı şekilde yine o dönemin siyasi hareketi olarak, yani o koalisyonun içinde Erbakan Hoca’mızla beraber bulunan kadrodan Temel Bey’i de davet ettik.

Yani bu davetleri yaparken hep birlikteliği, beraberliği sağlayarak burada olalım istedik. Nitekim Demokratik Sol Parti’nin şu andaki Genel Başkanını da aramıza aldık. Çünkü merhum Ecevit’in o da şu andaki makamında bulunduğu için o da bizimle beraber.

Derdimiz bütün bu birlikteliği sağlamak, bu birlikteliği çok daha güçlü hale getirmek ve bundan sonraki süreçte de biliyorsunuz artık biz ‘Kuzey-Güney’ de demek istemiyoruz, artık ‘Kıbrıs Türkü’ diyoruz olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz.