Erdoğan'ın kayıp 1 saati: 'Şeyh'in eşini ziyaret etmiş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'daki programı sırasında gerçekleştirdiği bir ziyaretin detayı daha sonra açığa çıktı. Erdoğan'ın Sivas Katliamı'nın yıldönümü olan o gün İskenderpaşa 'şeyh'i Esat Coşan'ın eşi Hacer Coşan'ı ziyaret ettiği öğrenildi.

Erdoğan'ın kayıp 1 saati: 'Şeyh'in eşini ziyaret etmiş

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Temmuz Cuma günü Sakarya gerçekleştirilen programı sırasında yaklaşık bir saat gözlerden kayboldu.

Partisinin Sapanca Güral Otel’deki İl Danışma Toplantısı sonrası otelden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile ayrılan Erdoğan, Mahmudiye Mahallesi’ne geçti.

Sakarya’nın yerel t54 isimli haber sitesine göre Erdoğan burada, eşinin ölümünden (2001) sonra buraya yerleşen ve gözlerden uzak bir yaşam süren Nakşibendi şeyhi Mehmet Zahit Kotku’nun kızı, İskenderpaşa cemaatinin “şeyh”i Esat Coşan’ın eşi Hacer Coşan’ı ziyaret etti.

Habere göre yaklaşık bir saat Hacer Coşan ile sohbet eden Erdoğan daha sonra Mahmudiye Mahallesi’nden ayrıldı. Ziyaret sırasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da hazır bulundu.

İskenderpaşa cemaatinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kadrolarında önü açılan dinci yapılanmalar arasında önde gelenlerden biri olduğu biliniyor.

Erdoğan, İskenderpaşa ‘şeyh’i Esat Coşan ile birlikte.