Erdoğan'ın kampanyalarını yapan isim, AKP'den neden ayrıldığını anlattı

Uzun bir dönem AKP'nin seçim kampanyalarının merkezinde yer alan isimlerden olan Faruk Acar, AKP ile yollarını neden ayırdığını açıkladı.

Erdoğan'ın kampanyalarını yapan isim, AKP'den neden ayrıldığını anlattı

AKP’nin seçim kampanyalarını düzenleyen isimlerden Andy-Ar Araştırma’nın sahibi Faruk Acar, İYİ Parti’ye geçişinin nedenini anlattı.

Acar, Halktv‘de katıldığı bir programda kendisini AKP’den ayrılığa götüren süreç için şu ifadeleri kullandı:

“Aslına bakarsanız benim AK Parti’den ayrılışım 2019 yerel seçimlerine dayanıyor. Yerel seçimlerden sonrasında kurumsal olarak stratejilerin içinde olduğu tüm yapılarımı AK Parti’yle son düzlükte sonlandırdım. ‘Hamlelerde bir farklılık ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsındaki hareketlerde aldığı aksiyonlarda bir farklılık görüyor musunuz?’ derseniz 2019’daki gördüğüm farklılıklardan dolayı ayrıldığımı söyleyebilirim. O günlerden bu günlerde öngördüğüm süreçler yaşıyoruz. Dolayısıyla bu bir tercih. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararlar en nihayetinde kendini bağlayan kararlar olarak karşılık buluyor. Dolayısıyla siyasi olarak kurduğu bir streteji var. Bu strateji üzerinde devam ediyor. Ama bu kadar radikal inişler çıkışlar dramatik düşüşler yaşanacak hamleleri AK Parti hep yapar mıydı? Hayır. Daha stabili korumayı, istikrarı sürdürülebilir kılmayı önemseyen bir parti olduğunu söyleyebilirim.”