"Erdoğan'ın iftar fotoğrafı tam bir mizansen"

Kılıçdaroğlu söz konusu fotoğrafla ilgili, "Sabah gazetesinin işsiz diye haber yaptığı o kişi AK Partili ve Mamak Belediyesi’nde çalışıyor. AK Parti adına sandık görevlisi olarak bulunmuş. Tam bir mizansen. Bir sürü korumalarla gidiyor. Fotoğraf verecek." dedi.

Halk TV’de gazeteci İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir yurttaşın evindeki iftar fotoğrafıyla ilgili, “Sabah Gazetesi’nin işsiz diye haber yaptığı o kişi AK Partili ve Mamak Belediyesi’nde çalışıyor. Tam bir mizansen” ifadelerini kullandı.

‘Perdenin Önü Arkası’ programı yorumcusu Özbey, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını canlı yayında açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan 128 milyar dolar açıklamasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Merkez Bankası bu açıklamayı çok önceden yapılmalıydı. 2016’dan beri bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. Üstelik defalarca soruldu. Bu aşamaya geldi, parlamentoda tartışıldı, parlamento dışında tartışıldı, bizim dışımızdaki partiler de bunu dillendirdiler. Merkez Bankası bu konuda hiçbir bilgi vermedi. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar tamamen birbiriyle çelişiyordu. Erdoğan dışında bana göre “Erdoğan’ın gözüne nasıl girerim” diye arayış içinde olan bazı eski ve yeni milletvekilleri, genel başkan yardımcıları açıklamalar yaptılar ama bu açıklamaların tamamı yanlış. Normalde bunu en baştan itibaren merkez bankasının bizim istediğimiz hangi tarihte sattı, kaça sattı, kimlere sattı, bunları açıklaması lazım. Açıklandıktan sonra toplum oturur, bunları değerlendirir.”

“YÜZEYSEL AÇIKLAMA TOPLUMU TATMİN ETMEZ”

“Öyle bir açıklama değil de, yüzeysel yapılan bir açıklama toplumu tatmin etmez. Dolayısıyla biz hala 128 milyar doların kimlere, hangi kur üzerinden satıldığını öğrenmek istiyoruz. Çünkü o para, bir kişinin kendi kişisel parası değil. O para doğrudan doğruya halkın parası. 83 milyonun parasıdır ve dolayısıyla 83 milyonun da bu paranın akıbetini öğrenme hakkı vardır.”

“HUKUKTA BÖYLE BİR ŞEY YOK…”

Kılıçdaroğlu, gazeteci Özbey’in CHP’nin astığı ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartlarının indirilmesiyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

“Demokrasi adına büyük ayıp. Bir soru soruyorsunuz. Sarayın talimatı üzerine bazı savcılar bu soruyu cumhurbaşkanına hakaret olarak algılıyorlar. Mahkemeler karar veriyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde soru sormak hakaret olarak algılanmaz. 128 milyar dolar nerede diyoruz. Kendilerine göre afişi indirmek için bir gerekçe bulmaları lazım. Gerekçe ne olabilir, üzerinde saray silüeti var, biz bunu hakaret olarak görüyoruz ve indiriyoruz. Hukukta böyle bir şey yok…

Biz halk adına, halkın çıkarları için soruyoruz. 128 milyar dolarlık bir kayıp var. Devletin nasıl yönetildiğini bilme hakkım var. Bana bilgi verilmiyorsa devlet yönetilmiyor demektir. Bana bilgi verilmiyorsa sarayın belli kişilerin çıkarları için çalıştığı ortaya çıkar. Hiçbir darbe döneminde karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Askeri darbe döneminde olmayanı sivil darbe döneminde yaşıyoruz. 128 milyarın nerede olduğunun gizlenmesinin nedeni Merkez Bankası’nın soyulmasını halkın gözünden kaçırmak istiyorlar.”

 

Özbey’in “Dokunulmazlığınızın kaldırılması için fezleke verildi. Bekliyor muydunuz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“FEZLEKELER BENİ YILDIRAMAZ”

“Benimle ilgili dünya kadar fezleke var zaten, şaşırmadım. Ne zaman vatandaşın hakkını savunsak sesimizi kesmek için, Kılıçdaroğlu konuşmasın diye fezleke düzenliyorlar. Fezlekeler beni yıldıramaz. Sonuçta biz haklıyız. Haklı olduğumuzu sokaktaki vatandaş da biliyor. Kaldı ki son fezleke benim bir Salı günü Meclis’te grup toplantısında konuşmanın broşür haline getirilmesi. Yani parlamentoda yapılan bir konuşma için eğer bir savcı fezleke düzenliyorsa, o savcı savcı değildir. O savcı normal hukuk çarklarının işlediği bir ülkede derhal görevden alınması lazım. Ama kim görevden alacak, talimatı veren saray, onu yakında yükseltecek, daha iyi yerlere getirecek. Tablo bunu gösteriyor.”

ERDOĞAN’IN İFTAR FOTOĞRAFI

Sabah Gazetesi’nin “Çat kapı geldiler soframızı paylaştık” başlığıyla manşetten verdiği iftar ziyaretinin perde arkası canlı yayında konuşuldu. Haberde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve eşi Emine Erdoğan’ı iftar sofrasında ağırlayan Satılmış Doğan’ın işsiz olduğu bilgisi yer alıyordu. Gazeteci İpek Özbey Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ın yer sofrasında iftar fotoğrafını sordu.

“İŞSİZ OLDUĞU VURGULANAN KİŞİ AKP’Lİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR”

Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıt:

“Bana gelen son bilgi Sabah gazetesinin işsiz diye haber yaptığı o kişi AK Partili ve Mamak Belediyesi’nde çalışıyor. AK Parti adına sandık görevlisi olarak bulunmuş. Tam bir mizansen. Bir sürü korumalarla gidiyor. Fotoğraf verecek. Bir sefer şunu düşünmesi lazım. 19 yıldır devleti yönetiyorsun. 19 yıldır bu ülkede hala fakirlik, hala fukaralık var. İnsan biraz utanır. İnancı siyasete alet etmek de budur zaten.”

Gazeteci İsmail Saymaz ise haberde geçtiği gibi ‘işsiz’ olduğu vurgulanan Satılmış Doğan isimli vatandaşın Facebook sayfasında Ankara Mamak Belediyesi’nde çalışıyor olarak göründüğünü söyledi.

Konuyla ilgili olarak Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse’yi aradığını söyleyen Saymaz, şöyle konuştu:

“3 sene öncesine kadar bizimle beraber çalışıyordu. Kendisi ayrılmayı tercih etti.” dedi. Murat Bey bu verisini dikkate alıyoruz ama 3 sene önce ayrıldığı iş yerini neden hala çalışıyor olarak gösteriyor? Bu bana açıkçası tuhaf geliyor. Kişi tercihen işten ayrılmışsa işsizim demez.

Sayın Satılmış Doğan’ın Ak Parti Mahalle Delegesi olduğ.u ifade ediliyor. Anlıyoruz ki; Satılmış Doğan hem Ak Parti üyesi, Ak Parti’nin sandık görevlisi aynı zamanda da Ak Parti’li Mamak Belediyesi’nde çalışmış. Bütün bunlardan sonra Cumhurbaşkanı çat kapı gitmişse çok büyük sürpriz olmuştur. Demeki ki büyük tesadüf. Sayın Cumhurbaşkanı kendi partisinin delegesinin, sandık üyesinin ve kendi partisinin belediyesinde çalışmış birinin kapısını çalmış.”