Erdoğan'ın 'helallik' istediği bir esnaf daha intihar etti!

29 yaşındaki esnaf İsa Değerli yaşamına son verdi.

Erdoğan'ın 'helallik' istediği bir esnaf daha intihar etti!

Koronavirüs salgını nedeniyle dükkanı kapandığı için iş yapamayan ve borç içinde kalan esnaflardan biri daha yaşamına son verdi…

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde esnaflık yapan 29 yaşındaki İsa Değerli geçinemediği için intihar etti.

Krizin faturasını emekçiye kesen AKP iktidarının destek olmadığı, üstüne bir de bunun için ‘helallik’ istediği esnaflar bir bir yaşamına son veriyor.

Haliliye’nin Devteyşti Mahallesi’nde esnaf olan İsa Değerli’nin yaşanan ekonomik kriz ve pandemiden dolayı zor günler geçirdiği bu nedenle hayatına son verdiği belirtildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Değerli’nin yaşamına son verdiğini duyuran İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İsa Değerli… 29 yaşında… Şanlıurfa Haliliye’de esnaf. Pandemiyle beraber daha da derinleşen ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyordu… İntihar ederek hayatına son verdi… İki çocuk babası…”

Değerli’nin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” ifadelerinin ardından esnaftan ve yurttaşlardan çok sayıda tepki gelmişti.

İLK 4 AYDA EN AZ 434 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sadece Nisan ayında 129 kişinin yaşamına son verdiğini belirtmişti. 2021 yılının Ocak ayında 94, Şubat ayında 99, Mart ayında da 112 kişinin intihar ettiğini kaydeden Taşcıer’in paylaştığı, Mayıs ayına ilişkin verilerin olmadığı mevcut tabloya göre yılın ilk dört ayında en az 434 kişi yaşamına son verdi.