Erdoğan'ın eski metin yazarına Pelikancılardan dava

"Pelikan’ın alt düzey bir elemanı olsa gerek, Süheyl Söğüt isimli bir şahsın şikayetiyle... En güçlü döneminde Fetullah’ın açtırdığı davalarda bile savcı görmemiştim!"

Erdoğan'ın eski metin yazarına Pelikancılardan dava

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın ‘Pelikan’ denilen ekiple ilgili çıkışı, ekibin önde gelen isimlerinden Selman Öğüt’ü kızdırmıştı.

AKP’li Ünal, ‘Pelikan’ grubuyla ilgili ‘yeni FETÖ’ çıkışı yapmış ve Twitter hesabından, “Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti’yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir.” yazmıştı.

Selman Öğüt, yetkili merciileri “acilen harekete geçmeye” çağırmıştı. Oğul Öğüt’ün çağrısını abi Süheyb Öğüt uyguladı.

Ünal’ın sözleri için “Çok tehlikeli bir provokasyon!” diyen Selman Öğüt, “Fetö kadar tehlikeli bir örgüt varmış! Anayasal suçlar işliyorlarmış! Cumhurbaşkanı da bu suçlara alet ediliyormuş! Devletin yetkili merciileri acilen harekete geçmeli! Suç uydurmak bir suçtur! Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak suçtur!” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın eşi, Selman Öğüt’ün kardeşi Süheyb Öğüt’ün şikayetiyle ifadeye çağırıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatımda 2 kez savcılığa ifadeye çağrıldım:

İlki 28 Şubat’ta “MGK’ya hakaret” iddiasıyla; ikincisi de bugün, Pelikan’ın alt düzey bir elemanı olsa gerek, Süheyl Söğüt isimli bir şahsın şikayetiyle… En güçlü döneminde Fetullah’ın açtırdığı davalarda bile savcı görmemiştim!”