Erdoğan'ın eski metin yazarı ile Pelikancılar arasında FETÖ kavgası: 15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa

"Pelikan Örgütü" ifadesi nedeniyle şikayet üzerine ifade veren Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski Aydın Ünal, "İnsan bazen '15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa' diye sormadan edemiyor" dedi.

Erdoğan'ın eski metin yazarı ile Pelikancılar arasında FETÖ kavgası: 15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, AKP içerisinde ‘Pelikan’ denilen ekibe yönelik ifadeleri nedeniyle ifade verdiğini duyurdu.

Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyb Öğüt’ün şikayet üzerine ifade verdiğini belirten Ünal, Twitter hesabından kendisiyle ilgili verilen şikayet dilekçesinde, kendisine yönelik yapılan suçlamayı da paylaştı.

Buna göre Öğüt, Ünal hakkındaki şikayetinde “Şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisind eolup olmadığının araştırtılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir. Dolayısıyla TCK 22. Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereğince “Örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandasını yapmak suçundan da cezalandırılması gerekmektedir” dedi.

Ünal, şikayetteki bu ifadeleri paylaşırken “En ağırıma giden de FETÖ ithamı oldu. Ben FETÖ’ye karşı en ön safta savaşırken bunlar sülalecek FETÖ övüyordu. İnsan bazen “15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa”diye sormadan edemiyor” diye yazdı.