Erdoğan'ın atadığı rektörler YÖK'ü umursamıyor: Kadro alımlarında özel şartlara yer verilemez" kuralını üniversiteler tanımıyor

YÖK yönetmeliğinde yapılan değişim ile "İlanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez" kuralı bulunmasına rağmen üniversiteler hala kişiye özel kadro açmaya devam ediyor. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kadro alım ilanında özel şartlar dikkati çekti

Erdoğan'ın atadığı rektörler YÖK'ü umursamıyor: Kadro alımlarında özel şartlara yer verilemez

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yönetmelik değişikliği ile “İlanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” hükmünü getirmesi “kişiye özel kadro” tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Cumhuriyet’teki habere göre, son olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan akademik kadro ilanında istenen “özel şartlar” dikkati çekti. Üniversite, farklı bölümler için toplam 21 kadro ilanı yayımladı. Bu kapsamda, havacılık ve uzay bilimleri fakültesi havacılık yönetimi bölümüne “doçent” alınacağı belirtildi. Başvuru koşulları arasında ise “Sivil havacılık yönetimi anabilim dalında doktora derecesi almış olup finans alanında doçentlik unvanı almış olmak” yer aldı.

İşletme ve yönetim bilimleri fakültesi uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümü doktor öğretim üyesi alımı için ise “İktisat ve göç tarihi konularında uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar yapmış olmak” şartı koşuldu.