Erdoğan'ın Asiltürk'ü ziyareti sonrası Saadet Partisi'nden 'ittifak' yorumu

Erdoğan’ın Asiltürk'ü ziyaretini değerlendiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman “Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” dedi.

Erdoğan'ın Asiltürk'ü ziyareti sonrası Saadet Partisi'nden 'ittifak' yorumu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesinin ardından Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman’dan açıklama geldi.

Saadet Partili Abdülkadir Karaduman, Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin, “Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” dedi.

Karaduman, Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin, “Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaret ederek Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandı, hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” yorumuna ise “Olan bir şey yok. Biz kutuplaşmaya karşıyız, herkes ile oturup konuşuruz. Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalarda Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin, “Benim bu ziyaretim hem bir nezaket hem de bu ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik biz terörle mücadele verirken her türlü desteği bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de buna benzer görüşmeleri bundan sonra yapacağız.” dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle 6 günde 3 kez görüşen Erdoğan, daha sonra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmişti.