Erdoğan'ı yalanlayan görüntüler: 'THK'nın kullanılabilecek uçakları yok' demişti, Teknofest'teki görüntüleri ortaya çıktı

İki yıl önceki İzmir yangınında da gündeme gelen THK uçakları yine gündemde. 2019'da gerçekleştirilen Teknofest'te THK filosundaki yangın söndürme uçakları bir gösteri uçuşu yapmıştı.

Erdoğan'ı yalanlayan görüntüler:  'THK'nın kullanılabilecek uçakları yok' demişti, Teknofest'teki görüntüleri ortaya çıktı

Manavgat’ta başlayan yangın kısa zamanda bir yangınlar fırtınasına dönüştü ve Akdeniz kıyılarını küle çevirdi. Yaşanan orman yangınlarına Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının müdahale etmediği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Yangınları söndürmede yetersiz olduğu eleştirileriyle karşı karşıya olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada THK uçakları ile ilgili “Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “THK’nın uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz. THK’nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Biz 45 helikopterle çalışıyoruz” diyerek çalışmaları savundu.

THK’NIN ELİNDE UÇAK FALAN YOK

THK filosundaki yangın söndürme uçakları da Teknofest’te gösteri uçuşu yaptı. THK’ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçakları, İstanbul’daki etkinlikte temsili yangını söndürdü. Denizden aldığı 5.5 ton suyu, pist kenarındaki alana boşaltan yangın söndürme uçağı, gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı.
THK’nın yangın söndürme uçakları Ege bölgesinde günlerce süren yangınlar sırasında gündeme gelmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli uçakların yangınlarda kullanılamayacak durumda oluşunu sinema filmi Vizontele’ye gönderme yaparak açıklamış ve Bakanlık personelinin bu uçaklarla uçmak istemediğini söylemişti.