Erdoğan'ı peygamber'e benzetmişti: Şimdi de seçim fetvası veriyor

"2023 seçimlerinde kullanılacak her 'oy'un, "kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan" daha önemli"

Erdoğan'ı peygamber'e benzetmişti: Şimdi de seçim fetvası veriyor

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı peygamber yerine koyan ve tepki çeken açıklamalarının ardından yaptığı yeni açıklamada, bu kez de 2023 seçimlerinde verilecek oyun hesabının namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan daha fazla olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in aktardığına göre, Yediyıldız önceki gün katıldığı bir etkinlikte 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabataş ilçesinde partililerle bir araya gelen Yediyıldız, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” diye konuştu. 

ERDOĞAN’A PEYGAMBER BENZETMESİ YAPMIŞTI 

Şenyıldız, geçen ay katıldığı bir nikâhta yaptığı konuşmada da “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Muhammed Peygamber’in “hayatı boyunca yerine getirdiği örnek davranışlar ve yol gösterici sözlerinin bütünü” anlamına gelen “sünnet” kavramının AKP’li vekil tarafından bu şekilde kullanılması büyük tepki çekmişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen de görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmış, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırarak, “AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti! Nikâh töreninde ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikâh defterini vermek istemiyorum’ diyor. Her konuda konuşan Diyanet Başkanı Ali Erbaş bu konuda da konuşacak mısın?” ifadeleriyle tepki göstermişti. 

Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemişti.