Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Ülkemizi, geleceğe güvenle bakabileceği yeni sivil anayasasına kavuşturacağız

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yeni etabının açılışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa ve yargı reformu hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Ülkemizi, geleceğe güvenle bakabileceği yeni sivil anayasasına kavuşturacağız

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Hasdal-Başakşehir etabının açılışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni yargı reformu ve anayasa hakkında konuşan Erdoğan, ”Ülkemizi yeni ve sivil anayasaya kavuşturacağız. Yargı reform paketinin dördüncüsünü Meclis’e sunuyoruz. Cumhur İttifakı olarak uzlaşıp kamuoyuna sunacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

”Bu arada yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü meclisimizin takdirine sunuyoruz. Ülkemizi geleceğe güvenle bakabileceği yeni sivil anayasasına da Cumhur ittifakıyla başlattığımız çalışmayla tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacak STK’larla milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da kavuşacağız. Salgın sonrasında yeniden yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına Türkiye’yi sokacağız. Bu tablo içerde ve dışarıda birilerine rahatsızlık veriyor. Ülkemizi darbelerle, terör örgütleriyle bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefimizden hiç ama hiç hoşlanmadılar. Rahatsız oldular. Rahatsız da olsalar kararlılıkla devam edeceğiz.”