Erdoğan'dan PKK ve HDP açıklaması

Erdoğan: Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutun da kurtaracağız

Erdoğan'dan PKK ve HDP açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika ve Şehir Stadyumu ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Batman yıllarca terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş bir şehrimizdir. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma dönemindeki sıkıntılarına baktığımızda karşımıza hep tek parti döneminin ayak izleri çıkmaktadır. Biz bu toprakları hep kanımızla hep malın terimizle birlikte yoğurarak vatan yaptık. Ne zaman ipler tek parti zihniyetinin eline geçti o zaman sıkıntı çekmeye başladık. Ülkenin balına bir felaket gibi çöken bu zihniyete karşı milletin safında yer alanlar çeşitli darbelerle susturuldu.

Ben ne diyorum, benim dinimde Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı var mı? Ama bu PKK’nın bu HDP’nin dini imanı yok! Bunları iyi bilmemiz lazım… Türkiye’de hareket alanı kalmayan örgüt, şimdi de Kuzey Irak’ı ve Suriye’yi karıştırmaya çalışıyor. Kuzey Irak’taki meşru yönetime saldıracak kadar gözü dönen bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil’i yerle yeksan edecekmiş… Bay Kemal, sana bu millet, bu devleti teslim eder mi ya? Bu HDP’ye, İyi Parti’ye bu devlet teslim edilir mi ya? İnşallah ne Türkiye’nin ne bölgede bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır.

Kapı kapı dolaşacağız, Allah’ın izni ile 2023’te sandıkları da patlatacağız. Ülkemizin son 8 yılda yaşadığı her badire, örgütü üzerimize salan aynı kaynaklardan beslenen kin, nefret, husumet dalgalarının esiridir. Türkiye, uğradığı saldırılara karşı dimdik ayakta durdukça bölge üzerinde sinsi ve alçak hesapları olanların bize olan öfkesi daha da kabarıyor. Biz adaletsizliklere, zulümlere ne dedik, one minute… One minute dedikçe önümüze kurulan tuzakların sayısı da çapı da artıyor. Biz yeminli Türkiye düşmanlarının ülkemizdeki piyonları olan PKK’lılara, FETÖ’cülere, sivil toplum mensubu ya da diplomat görünümlü ajanlara, siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça daha da kuduruyorlar. Sen kimsin ya? 10 tane büyükelçi çıkmış, bie akıl vermeye çalışıyor. Maalesef bunu en büyük desteği de içimizdeki birileri veriyor. Bu ülkede CHP diye bir parti ve o partiyi yönetenlerin kendi kafalarına göre belirledikleri politikaları mı var? Bu ülkede HDP diye bir parti ve partiyi yönetenlerin kendi iradelerine göre belirledikleri politikaları mı var? Kürt kardeşlerimize yapılan en büyük zulümlerin altında imzası olan parti ile Kürt kardeşlerimizin ismini istismar eden bir parti acaba hangi güç bir araya getirmiş olabilir? Bu soruya verilen samimi cevap, Türkiye’nin son 8 yılda yaşadıklarının sebebini de ortaya koyacaktır. Bu cevabı biliyoruz, bu senaryoyu yazıp sahneye koyanlar da kendilerini gizleme gereği duymuyor. Bize düşen görev bugün de tek yürek ve tek bilek olarak kardeşliğimizi güçlendirerek, oynana bu kirli oyunu bozmaktır.

HDP’NİN SİYASİ TASALLUTUN DA KURTARACAĞIZ

Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK’nın silahlı tasallutundan kurtardık, bu örgütün kuklası olan HDP’nin siyasi tasallutun da kurtaracağız. Çevremizde kurulan kanlı tezgahın ardındaki hain niyetleri görüyoruz. Suriye’de yaşanan yıkımlar devletimizin gücünün, milletimizin birliğinin ne kadar önemli olduğunu hepimize tekrar hatırlatıyor. Allah’ın yardımı, milletimizin desteği ile Türkiye 2023 imtihanını da başarı ile geride bırakarak dosta güven düşmana korku vermeyi sürdürecektir. Sizden 2023’e kadar çok sıkı çalışmanızı istiyorum. Bir daha bu ülkeyi yoksulluğun, terörün, zulmün pençesine bırakmamak, milletimizin boynunu erdirmemek için kardeşliğimize çok sıkı sarılacağız. Batmanın bu kutlu mücadelenin en ön safında yer alacağına inanıyorum.