Erdoğan'dan partisine seçim talimatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 Haziran'daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum" diyerek partisine talimat verdi.

Erdoğan'dan partisine seçim talimatı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine 2023 seçimleri için talimat verdi. “Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar güçlü destekleyebiliriz” diyen Erdoğan, “2023 Haziran’daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı, “Bu arada bir 80 bin TL daha kazandım. Adamın her lafı yalan, her lafı iftira” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelere de yüklenen Erdoğan, “CHP’ye geçen belediyelerin şehirlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini hep birlikte görüyoruz” dedi.

Partisine seçim talimatı veren Erdoğan, “Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar güçlü destekleyebiliriz. 2023 Haziran’daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“AK Parti belediyelerindeki başarısıyla milletin gönlüne girmiş orada merkezi yönetime gelmiş bir partidir. Çeyrek asrı aşan yürüyüşümüz boyunca belediye hizmetleri konusundaki hassasiyetimiz azalmadı. Hangi görevde olursak olalım 81 vilayetteki belediyeleri yakından takip ettik. Bugün de 15 büyükşehir, 25 şehir, 238 ilçe AK Parti’li kadrolarca yönetilmektedir.

CHP’Lİ BELEDİYELERE YÜKLENDİ

Son seçimlerde CHP’ye geçen belediyelerin şehirlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini takip ediyoruz. Ne ülkemizi, ne milletimizi, ne de partimizi böyle bir durumla bırakmaya hakkımız yoktur. Hep birlikte daha çok çalışacağız. Bir duvarın tuğlaları gibi birbirimizi destekleyerek hedeflerimize doğru yürüyeceğiz.

AK Parti’de siyaset yapan herkes kendi kişisel kariyerinden önce ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını düşünmek mecburiyetindedir. Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür.

PARTİSİNE TALİMAT

Başarımızı artırarak sürdürmemiz şarttır. Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar güçlü destekleyebiliriz. 2023 Haziran’daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum. CHP’ye geçen belediyelerin şehirlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini hep birlikte görüyoruz.

“GİDECEĞİMİZ YER TOPRAK”

Bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa, teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır. Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Neyiz, kuluz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün. Takdir-i ilahi neyse o olacak. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hiçbirinizi size olan güvenimi, itimadımı boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Belediyelerin ülke yönetimine giden yoldaki önemini sadece biz görmüyoruz. Muhalefet tarafı da aynı şeyi tespit ettiği için aynı tarafa yükleniyor. Onlar eser üzerinden değil, sadece kamuoyunu algı ile yönetmek şeklinde yapıyorlar. Bu arada bir 80 bin TL daha kazandım. Adamın her lafı yalan, her lafı iftira. Her belediyenin başına bir ajans dikmişler. Yapılmamış işlerin propagandasından başka bir şey yapmıyorlar. Kağıttan gemiyi bir süre suyun üzerinde yüzdürebilirsiniz. Ama bir süre sonra batacaktır. İstanbul’da, Ankara’da bunu yaptılar. Her yerde bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları döküldü. Artık insan içine çıkacak yüzleri kalmayacaktır. Balık baştan kokar, genel başkanlarına bakarak belediye başkanlarının akıbetini ortaya koymak mümkündür.

Bir yıl yalanla, cilayla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ederek idare ettiler. İstanbul’da, Ankara’da bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları dökülmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren insan içine çıkacak yüzleri varsa kalmayacaktır. Genel başkanlarına bakıp belediye başkanlarının akibetini kestirmek mümkündür. CHP Genel Başkanı, Şanlıurfa’ya gitmiş, esip gürlemiş. Sözü tarıma getirip belediyeyi bize verin çiftçiye elektriği bedava yapalım demiş. Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var. Elektriklerin belediye ile ilgisinin olmaması… Elektriği belediyeler mi veriyor. İkinci sorun belediyelerin böyle bir görevinin bulunmaması.

Ana muhalefetin başındaki zat İzmir Milletvekili. İzmir’in belediyesi onlarda. İzmir’de kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde belediyeniz acaba nerede kentsel dönüşüm projesi uyguladı? Yok. Bunu burada benim konuşmam yetmiyor. Benim İzmir teşkilatımın, milletvekillerimin orada kapı kapı dolaşarak, bunları işaret ederek CHP’nin belediyecilik anlayışı budur, deprem yaşandı burada, depremde merkezi yönetim olarak geldik, gördüğünüz yapılaşmaları yaptık, AK Parti bu, ana muhalefet bu… Deprem gerçeği bize daha hızlı hareket etmemiz gerektiğini söylüyor.

“AŞMAMIZ GEREKEN İLK BENT 2023’TÜR”

Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. Bundan asla taviz veremeyiz. Hiçbir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin şaibe konuşulmamalı. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kendinize ve bize söz getirecek en küçük söz, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz. Tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlamanız gerek. Aşmamız gereken ilk bent 2023’tür.”