Erdoğan'dan kur korumalı TL mevduatı açıklaması

Erdoğan 'yeni modelle' hakkında, 'İstikrarın sağlanması adına yeni geliştirilen bu aracın Anayasa'ya aykırılık teşkil etmesi söz konusu değil' açıklaması yaptı.

Erdoğan'dan kur korumalı TL mevduatı açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

TAZMİNATINI ÖDER

Erdoğan eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ı hedef gösterdi. Erdoğan, “Yol göstericiliğine soyuldu. Hesaba çekecekler. Şu anda milletvekilliği sebebiyle yırtar ama tazminatı da öder” ifadelerini kullandı.

“BİZ DÜZENE SAVAŞ AÇTIK”

Biz ekonomik bağımsız mücadelemizi bunlara rağmen sürdürüyoruz. Yerli ve milli kuruluşlarımızın desteğiyle harekete devam ediyoruz. Bunlar Haziran’da bir görüşme yapmışlar. Bu olayın patlak verdiği gün kalkıyor bir mesaj atıyor. Bu kurumun ikinci adamı ziyaretime geldiğinde söyledi. Bu konuda bay Kemal bu mesajı atıyor. Attıysa, bu işin bizim bilgimiz dışında olduğunu bilmesi lazım. Bizim üzüntümüz başka. Türkiye’nin en önemli kuruluşu, TOBB kalkıyor garip bir açıklama yapıyor.

En büyük baskıyı gören her zaman hükümettir. Böyle bir gün siyaset yapma günü değildir. Burada parana değer biçiyorsan, milli ve yerliyse gereğini yapacaksın. Demek ki sen ne yerli ne de millisin. Biz ülkemizin ekonomik bağımsızlığı için çalışıyoruz. Faiz zulüm düzenidir, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Biz de bu düzene savaş açtık. 19 yıldır bunlarla savaş halindeyim.

GEZİ DİRENİŞİ’Nİ HEDEF ALDI

Bizim inandığımız değerler silsilesi içinde faizin yeri yoktur. Biz faizle ayağa kalkan ülke olmayacağız. Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bunun uygulmasını gördük. Nerede? Başbakanlığım döneminde faiz 4,7 ya da 6’ya kadar düştü. Enflasyonda 6,7’ye kadar inmişti. Doğru orantılı olarak o da iniyor. Gezi Olayları patlak verdi. Bunun arkasında malum emperyal güçler, Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemeyen emperyal güçlerdi. Bay Kemal yine oralarda dönüp dolaşıyordu. Orada bir sıçrama oldu. Maalesef faiz yükseldi, enflasyon da yükseldi. Maalesef yalandan sürekli nemalanan Bay Keman, ‘Faizi 0’a indirin. CHP grubu olarak her türlü desteğe hazırız’ dedi. Geçenlerde de artırın dedi.

Şu anda yine faizi indiriyoruz. MB’nin attığı aıdmlarla birlikte enflasyonun nasıl indiğini göreceğiz.