Erdoğan'dan kira artışı ve yurt sorununa dair: Zaten abartılacak bir sorun yok ki

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında göçmen sorunu, seçim barajı, kira artışları ve yurt sorununa değindi.

Erdoğan'dan kira artışı ve yurt sorununa dair: Zaten abartılacak bir sorun yok ki

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Seçim barajıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2023 seçimlerine girerken farklı bir şekilde gireriz. İnşalalh uzatmadan Meclis’e göndereceğiz.

GÖÇMENLER

4,5 milyon göçmen var Türkiye gerekli adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor. Temenni ediyorum ki yaptıkları 9’lu açıklama da arzu edilmeyen beyanlar var. Dışişleri gerekli açıklamaları yaptı. Ne derece samimiler göreceğiz. Türkiye kimsenin kapı kolu değildir.”

Konuşmasının bir kısmında geçen günlerde piyasaya sürülen kitabının tanıtımını yapan Erdoğan, kitabının Fransızca baskısına, “Görüldüğü gibi bu da İngilizcesi” dedi.

KİRA ARTIŞLARI: ‘ABARTILACAK BİR DURUM YOK’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira artışına gösterilen tepkileri ‘abartılı’ buldu. Erdoğan, “Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun” ifadelerini kullanan Erdoğan, açıklamasında bunları söyledi:

“Tabii ki bay Kemal’e kalırsa ona ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Dikili bir taşı yok. Ama yalan mı? Onda bol. Onla hareket eden medya grupları da var onlar devamlı karalama kampanyası yürütüyorlar. Kervan yürüyor.

Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde yalan atıyor. Bir sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun. Sizin döneminiz de öğrencilerin yaptığı protestoları unutmadık.

Bizim işimiz zaten adaletsizlik, zulüm, suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.

Özellikle yurt konusunda Türkiye’de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Gayet lüks yurtlar yaptık.”