Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana Milli Savunma Bakanımı gönderiyorum, İçişleri Bakanımı gönderiyorum sen bunlara layık değilsin

"Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan kalkıp Cumhurbaşkanı’na fatura kesmeye çalışıyorsun."

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana Milli Savunma Bakanımı gönderiyorum, İçişleri Bakanımı gönderiyorum sen bunlara layık değilsin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşuyor.

Erdoğan, “İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi demokrasi şölenine çeviriyoruz.” dese de AKP’nin kongre yaptığı kentlerde koronavirüs vaka sayıları İstanbul’un 3-4 katı olurken genel tabloda da ilk sıralarda yer alıyor.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine, “Şehitlerimizi yakından takip eden bizlere “Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır” nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif.” diye yanıt verdi.

Kısıtlamalara ilişkin alınan kararların kabine toplantısının ardından duyurulacağını aktaran Erdoğan, “Salgın nedeniyle yapmak zorunda kaldığımız kısıtlamaların esnaf, çalışanlar üzerindeki yükün farkındayız. Bu yükü azaltmak için birçok destek paketi açıkladık. Akşam aldığımız kararları da kabine toplantısının ardından açıklayacağız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi demokrasi şölenine çeviriyoruz. Kongrelerimiz vesilesiyle bir taraftan kardeşliğimizi güçlendirirken, diğer taraftan da kadrolarımızı yenilemeye çalışıyoruz. AK Parti milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, en sağlam en güçlü şekilde muhafaza eden siyasi partidir. Kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongrelerine çamur atmasını tebessümle karşılıyorum.”

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

“Biz bu yolda 534 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bay Kemal, acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Sen ne yüzsüzsün ya? Sende yüz var mı? Sen nasıl oluyor da, 5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere nasıl ‘bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle.

Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz, mezar. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be. Diyemez. Onlarla ortak. Biz gümbür gümbür, üzerine üzerine gidiyor ve bunları çökertiyoruz. PKK’nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler, Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez. Biz siyaseti başkaları gibi, ülke ve millet düşmanlarına şirinlik için değil, aziz milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. Her ne yapıyorsak bu uğurda özellikle yapıyor, gerektiğinde kendi istikbalimizi ortaya koymaktan da çekinmiyoruz. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki, baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz.”